Review Bose Noise Cancelling 700 Koptelefoon

Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik overstag ben gegaan om een noise cancelling koptelefoon aan te kopen, maar een urenlange vlucht met 2 huilende kinderen op de rij voor mij en de verandering naar open flex spaces op kantoor gaven het laatste duwtje. En dit is een van de aankopen die ik me op nog geen enkel moment heb beklaagd. Ik kan me trouwens geen vlucht meer voorstellen zonder een noise cancelling koptelefoon al was het enkel en alleen maar op het geluid van de motoren weg te fileren.

Wat is een noise cancelling koptelefoon?

Bij noise cancelling headphones is er sprake van actieve en passieve ruisonderdrukking om storende geluiden weg te filteren. Bij passieve noise cancelling wordt de isolatie van de koptelefoon gebruikt. Zo worden bij over-ear koptelefoons de oorschelpen over het oor en wordt het omgevingsgeluid gefilterd door middel van de oorschelpen.

Bij actieve noise cancelling worden de storende geluiden weggefilterd door elektronische signalen. Maak je enkel gebruik van de passieve noise cancelling, dan zal je harde geluiden nog steeds horen. Bij actieve noise cancelling hoor je zo goed als geen omgevingsgeluid meer. Werk je dus van thuis uit en staat er ineens iemand achter je, dan kan je wel eens serieus verschieten.

Waarom Bose NC 700?

Er zijn heel wat fabrikanten die noise cancelling hoofdtelefoons aanbieden zoals Bose, Sennheiser, Sony,… waardoor de keuze er niet makkelijker op werd.
Na lang getwijfel tussen de Bose NC700 en de Sony WH-1000XM3, heeft Bose het uiteindelijk toch gehaald.

Bose had al jaren het grootste marktaandeel in handen met de QuietComfort 35 en de QuietComfort 35 II waardoor ze konden terugvallen op hun jarenlange ervaring. En hadden nu net 2 collega’s een versie van de QuietComfort die ik uitgebreid op kantoor kon testen.

Over design kunnen smaken verschillen, maar het metalen frame met een zachte, rubberen onderzijde geven de hoofdtelefoon een premium look and feel.
Bose heeft voor de NC700 voor de eerste keer de knoppen vervangen door een klein touchpad op de rechter oorschelp waarmee je het volume kan aanpassen, kan afspelen en pauzeren maar ook je telefoon opnemen of ophangen als deze gekoppeld zijn.

De Bose NC 700 kan je tegelijkertijd koppelen met meerdere toestellen. Zo kan de koptelefoon gepaired zijn met je laptop en telefoon en kan je zonder problemen een telefoongesprek aannemen terwijl je in een Zoom meeting zit.

Ook de batterijduur valt reuze mee. Zo afficheert Bose een gebruiksduur van 20u bij een volle oplaadbeurt, maar in de praktijk is dit gemiddeld een 18-tal uur.
De hoofdtelefoon heeft bovendien een usb-c aansluiting waarmee je hem snel kan opladen. Op 15min laadt je de NC 700 op voor 3,5u.

Een kleine extra is de Bose Music App waarmee je de instellingen van jouw hoofdtelefoon in een oogopslag kan tweaken.
Je kan de Bose NC 700 al vinden vanaf 329 euro.

Leave a Comment