Accuranker – Monitor de ranking van jouw keywords

Als online marketeer beschik je vaak over een groot arsenaal aan tools. Wanneer je op een SEO-campagne werkt, is de opvolgen van de rankings een van de deliverables waarmee je naar je klant gaat. Op deze manier kan hij makkelijk opvolgen of jouw SEO-tactieken extra bezoekers opleveren.

 

Accuranker – Ranktracker

Er bestaan heel wat ranktrackers, maar vaak is de data die je eruit krijgt niet accuraat. Na heel wat experimenteren met zowel offline als online trackers viel de keuze op Accuranker. Deze cloud-based tool, die overigens in een moderne en gebruiksvriendelijke interface werd gegoten, geeft je accurate data. En je kan zelfs meermaals per dag refreshen. Accuranker trackt je gekozen trefwoorden in zowel Google als Bing op desktop en mobile. Het aantal keywords dat je kan monitoren, hangt af van het gekozen abonnement.

Na verloop van tijd krijg je een mooie grafiek te zien hoe de positie van jouw gekozen trefwoorden evolueerde doorheen de campagne. Aanpassingen of optimalisaties kunnen zo makkelijk toegewezen worden aan verschuivingen in rankings. Een mooie extra is dat je via Accuranker ook de competitie in het oog kan houden. Hoe scoren zijn op bepaalde vlakken en waar moet jij harder op gaan werken om die nummer 1 positie te bemachtigen?

accuranker

Accuranker – Reporting

Accuranker maakt reporting doodeenvoudig. Alle domeinen kan je beheren in één account. Wil je je klanten rechtstreekse toegang geven? Dan kan dit door middel van subdomeinen te registeren met de nodige rechten. Rapporten kan je volledig laten automatiseren of via de drag & drop module personaliseren. Mooie bonus is dat Accuranker naadloos gekoppeld kan worden met Google Analytics, Google Search Console, Google Sheets en Google Data Studio. Data kan zo vlot gesynchroniseerd worden.

Zijn er dan geen minpunten? Wel, de kostprijs kan een hoge drempel vormen om hierop in te tekenen. Het goedkoopste abonnement kost je 49 dollar per maand. Tijdelijk kan je nu een levenslang abonnement afnemen voor slechts 39 dollar, eenmalig te betalen. Je kan hiermee maximaal 100 keywords opvolgen, wat meer dan genoeg is voor losstaande site of kleinere agencies. De deal kan je ophalen via Appsumo!

Leave a Comment