Mac OS X: Vertraging Na Het Nemen Van Een Screenshot

Ondertussen zitten we al aan versie 10.15.5 van Mac OS X Catalina, maar toen de nieuwe versie van het besturingssysteem gelanceerd werd, had een van de features die ik dagelijks gebruik een vervelende update gekregen.

Na het nemen van een screenshot (cmd+shift+4 of cmd+shift+5) kreeg je rechts onder een preview van de screenshot te zien in een thumbnail die pas na een 5-tal seconden verdwijnt van het scherm. Als je dus regelmatig screenshots neemt, is dit een minimale vertraging die een grote impact kan hebben op jouw productiviteit. Hiervoor moesten we dan een oplossing vinden.

Ere wie ere toe komt want het was remote worker adept en oprichter van nomadlist.com, Levelsio, die exact hetzelfde probleem had en postte de oplossing op Twitter:

1) CMD + SHIFT + 5
2) Klik OPTIONS
3) Vink “Show Floating Thumbnail” uit

De vertraging na het nemen van de screenshot behoort vanaf nu tot het verleden.

 

mac os x screenshot vertraging

Leave a Comment